Zmysluplné značky

zmysluplné značky

Zmysluplné značky

Pracujem v oblasti marketingu, naše štúdio tvorí vizuálnu komunikáciu a vizuálny obsah. Pohybujeme sa vo sfére, kde existuje silná moc mediálnych a reklamných budgetov. Tieto marketingové budgety pomáhajú často zvyšovať aj predaje produktov, po ktorých v konečnom dôsledku zostávajú vyplienené pralesy, malí ázijskí roľníci prichádzajú o svoj jediný zdroj obživy, vysychajú jazerá, ľudia zomierajú na dôsledky kontaminácie životného prostredia a potravín.

Často som si kládla otázky, či v tomto svete, v ktorom vládne korupcia, klamstvo, bezohľadný lobizmus siahajúci do najvyššej politiky majú šancu firmy, ktoré tieto praktiky odmietajú. A tak som takéto firmy začala hľadať, pýtať sa ich majiteľov na ich postoje, úspechy i zlyhania. Tak vznikli rozhovory o príbehoch ich značiek.

Etika nie je klišé.
Existujú firmy, ktoré podnikajú poctivo a čestne.
Existujú podnikatelia, ktorých motiváciou je priniesť pre svet hodnotný produkt, službu.
A existujú značky, ktoré pomáhajú meniť svet.

Pozerám sa okolo seba podozrievavo i s nadšením.

Hľadám inšpirácie o tom, ako budovať značky, založené na základoch etiky, férovosti a s relevantným prínosom pre zákazníka. Nemusia mať obrovské ambície. Stačí, že prinášajú radosť, smiech, pomoc, pokrok, akúkoľvek pozitívnu hodnotu. Dôležité je to, že svoj úspech nebudujú na úkor niekoho alebo niečoho iného. A už len týmto svojim postojom menia svet. Často sú to však prevratné myšlienky, ktoré prinášajú a šíria. A to ma napľňa nadšením, keď pri takýchto zmenách v ľudskom myslení môžem byť.

Jednou z mojich hodnôt je žiť autetenticky a úprimne.

Budúcnosť marketingu vidím práve v týchto hodnotách. Každá lož sa raz prevalí, každá pretvárka raz stratí dych.

Neviem koľko bude trvať kým sa to stane bežnou praxou, ale ja už tak chcem žiť teraz. Som vďačná za každého klienta, ktorý rovnako cíti a nachádza si cestu k nám.

Alena Mazánová

Dávny fluktuant, teraz však najlepší lojálny pracovník, lebo z vlastnej firmy sa ťažko odchádza. A tak som verná vlastnému štúdiu už 20 rokov. A aby nebola nuda, tak objavujem. Maličkosti aj nové objavy vedy. Učím sa. A učím. Stále niečo. Momentálne maľovať maky.

Žiadne komentáre

Odoslať komentár


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.