Skok, vodojem a pád

hashtag trnava 2020

Skok, vodojem a pád

Písmená  „A“ a „N“ v hashtagu #TRNAVA spája voda.  Ich autorov spája CUBE.  A všetky písmená spája rovnaká farebná paleta, a to vďaka podnetu Jána Baláža od nás z CUBE.

A ako je to s tou vodou?

Nikinou inšpiráciou  sa stal legendárny trnavský vodojem od nemenej legendárneho architekta Belluša, ktorý zasadila do paralelného vesmíru.

vodojem hashtag Trnava

Nika pri svojom „A“ v hashtagu #TRNAVA

Na písmenu N od Jana nájdete na zadnej strane tento text k ilustrácii:
PADÁME
RÝCHLO
ELEGANTNE
NEPOZOROVANE
SAMI V SEBE
ŽIJEME
SAMI V SEBE
NEPOZOROVANE
ELEGANTNE
RÝCHLO
PÁDAME
JAno Balaz hashtag Trnava

Jano Baláž pri svojom „N“ v hashtagu TRNAVA

A čo hovorí autor Jano Baláž?

Postava športovkyne na N-ku je v 100% správnej polohe, ale v zlom načasovaní. V skutočnosti by mala byť ešte 2-3 metre nad vodou. Kompozícia využíva klesajúcu diagonálu písmena N. Tá je zároveň analógiou k našim životom, v ktorých sa každé ráno ženieme rýchlo ďalej, vyzeráme dobre, selfíčkujeme sa nádherne ale neuvedomujeme si, že sme jeden krok v oneskorení za správnym rozhodnutím.


 
Všetky písmená sa tento rok maľovali v ateliéroch a domácnostiach ilustrátorov. Efekt poskladania konečnej kompozície bol teda takmer okamžitý na rozdiel od minulých rokov, kedy sa tvoril postupne, podľa toho, ako jednotlivý umelci svoje písmeno dokončovali počas dňa. Keď sme celý #TRNAVA videli prvýkrát, povedali sme si wou! Je to tu a aj vďaka Janovi Balážovi z CUBE sa podarilo zladiť 7 ľudí do jednej farebnej palety a vytvoriť tak dielo, ktoré je formálne kompaktné a jedinečné zároveň. 
hashtag #TRNAVA 2020
 
Ak ste ešte neboli v Trnave na pešej zóne, tak vás pozývame pozrieť si všetkých 7 unikátnych ilustrácií. Oplatí sa a myslí si to aj primátor mesta Peter Bročka, ktorý napísal, že #TRNAVA 2020 má bez debaty svoj najsilnejší ročník!
Ak zároveň chystáte nový projekt, navštívte aj nás, máte to na skok od hashtagu!
Za foto vďaka Matúš Koprda!
Alena Mazánová

Dávny fluktuant, teraz však najlepší lojálny pracovník, lebo z vlastnej firmy sa ťažko odchádza. A tak som verná vlastnému štúdiu už 20 rokov. A aby nebola nuda, tak objavujem. Maličkosti aj nové objavy vedy. Učím sa. A učím. Stále niečo. Momentálne maľovať maky.

Žiadne komentáre

Odoslať komentár


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.