Ako v Cube nových členov vítajú

Ako v Cube nových členov vítajú

… alebo môj teambuilding č. 1, na ktorom bolo tak bohovsky, že sa nikomu nechcelo ani foťák vyťahovať a tak uvidíte len malinký zlomok z tých troch dní.

To by ste neverili, ako v Cube nových členov tímu oficiálne vítajú. Bubny bubnujú, tance sa tancujú, divé pokriky znejú… ale poďme pekne od začiatku. Vráťme sa do teplých júnových dní, kedy bolo leto v plnom prúde a my sme vyrazili do neba. Že neviete, ako sa dostať do neba? Stačí byť celý život dobrý a konať dobré skutky. Alebo to môžete preskočiť a vyraziť rovno do Neba nad Štiavnicou, kde starým baníckym domčekom vdýchli nový život. No kým sme ta dorazili, párkrát sme mysleli, že sa do neba dostaneme oveľa rýchlejšie. Veď nevinne vyzerajúci, zato riadne pekelný briežok, v ktorom sa zakliesnilo naše auto, musel zdolávať až traktor. Nebudem písať viac, lebo JANO povie, že si ho zasa doberáme. Keď ale budete mať možnosť, kľudne sa ho na to opýtajte.

Nebo nad Štiavnicou – nielen teambuildingový ideál

Nebo nad Štiavnicou nenesie tento názov nadarmo – vlnité kopce, nádherné výhľady, spev vtákov a dokonalý pokoj, do ktorého sme vniesli svoj vlastný rachot. “BUM, BUM, BUM…” ozývalo sa zo starej nizučkej zárubne, ktorá rátala body za počet udretých hláv. A že ich bolo! Pred vínkom aj po… nech hodí kameňom ten, kto si tam hlavu neudrel.

Napriek tomu nám banícky domček učaroval a vydali sme sa aj do baníckeho mestečka. V Štiavnici nám sprievodcu robil DRAHO, ktorý ju pozá rovnako dobre ako pozná InDesign, a tak sme neobišli vychýrenú reštiku, antikvariát, v ktorom sme spolu nechali toľko, že na daňovom úrade bude veselo a stihli sme aj krátku prehliadku bane. Unavení z tepla, jedla a chodenia sme v našom baníckom domčeku opäť našli útočisko.

„Kým sme my, obyčajní smrteľníci, oddychovali,
Miro už robil svoje čáry máry nad ohniskom.“

Niekto si podriemal, niekto zacvičil jógu, ADAM užil trampolínu (až tak, že si odrel kolená), s KUBOM ešte zatrieskali do lopty a kým sme my, obyčajní smrteľníci, takto oddychovali, MIRO už robil svoje čáry máry nad ohniskom, fúkal do štartéra a onedlho sa povetrím niesla vôňa grilovaných dobrôt. Nebyť IRIS, stolujeme ako barbari, no táto dáma dokázala z kúska levanduľy, pár zelených vetvičiek a bieleho vína vyčarovať to najkrajšie presteranie pod holým nebom.

Pracovný deň v kadi

Trafili sme svätojánsku noc – tak sme aj nášho “svätého” Jána oslávili, ako sa patrí. Čo viac si želať, ako sa vyhrievať v teplučkej kadi pod hviezdami, od súmraku do úsvitu, pri dobrej muzike a mojite? A že to mojito nebolo len v pohároch, ale občas sa zmiešalo s teplými vodami kade, je bonus. V zdravých kruhoch sa predsa vraví, dávaj si na pokožku len to, čo by si aj zjedol (my dodávame tiež vypil).

„Vymočení, vykadení…“

Kaďa, kaďa, na teba nezabudneme. Čo kaďa, káďa naša drahá! Schválne, uhádnete, koľko sme sa v tej teplučkej vode máčali? Napoviem vám – titulok v novinách by znel: Pracovný deň v kadi. Namôjveru, až belejúca obloha na východe nám musela dať najavo, že je čas ísť spať. 7 (slovom SEDEM!) hodín sme sa jednostaj kúpkali a ako ALENA vraví: “Vykadení, vymočení sme boli”. No toto je na nás také vzácne, že vieme v kuse a so zápalom nielen oddychovať, ale aj pracovať 🙂

Ako v Cube nových členov vítajú?

A sľúbené na záver. To by ste neverili, ako v Cube nových členov tímu oficiálne vítajú. Bubny bubnujú, tance sa tancujú, divé pokriky znejú, oheň blčí a kto sa odváži skočiť cez svätojánsky oheň, ten je v hre. Že si viete tento tím v takomto plnom nasadí živo predstaviť? 🙂 Niekedy takúto show však netreba. Niekedy stačí len pár slov. V Cube (tentoraz) vsadili na druhý variant a začlenili ma do tajomstva. Pssst… kúsok vám prezradím:

“Čo bude v auguste?”

Kto pozná, pochopí, že tieto slová aj divoký rituál hodný afrických kmeňov úplne predstihnú. Koniec koncov, mnohé zážitky a spomienky časom vyblednú, no pocit zostane. Pocit, že tento tím ťahá za jeden povraz, nech sa deje čokoľvek. Pocit, že hoci jeden druhému vynadá, podrží ho vždy keď treba. Pocit, že je to tím, s ktorým stojí za to ťahať to ďalej.

Ak si sa poctivo dostal až sem, možno budeš zvedavý, ako vyzeral predkoronový teambuilding (nielen) s kozou… 

 

Patrícia Peterková

Žiadne komentáre

Odoslať komentár


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.